Header image  
                       
  
 

   >>Created by Tesk<<
 
 

 
A könyv A/5-ös méretű, 144 oldalas, linómetszetekkel illusztrált, színes keménytáblás. Könyvesboltban 1700, előfizetéssel 1280 Ft

Szánthó Imre rajongva szerette Szentendrét. Itt élte meg a gyermekkor játékos éveit, itt ébredt hivatására és kötelezte el magát a képzőművészetnek. Műtermében a linómetszetek, rajzok és képek mellett olykor írások is születtek. A Bükkös-patak parti meg a szamárhegyi srácokról, a város régi utcáiról, az első szentendrei tárlatról, melynek résztvevői között ott volt Czóbel Béla, Barcsay Jenő, Ilosvai Varga István és mások... Olvashatunk a „magyar Montmartre”-on festegetőkről, Szántó Piroskáról, Ámos Imréről, Vajda Lajosról és még sok neves művészről. Szánthó Imre könyve tisztelgés Szentendre múltja és jelene előtt, nosztalgiát ébresztve bennünk e gazdag, színes, hétköznapi történelmet őrző város iránt.
                               Szakonyi Károly író

RENDELJE MEG MOST!

 

„Dédanyám Lengyelországból menekült. Abban az időben Szentendrén éltek magyar zsidó családok. Jómagamét is beleszámítva lehettek vagy tíz-tizenketten. Mindnyájan őslakosok voltak, hiszen az 1800-as években, vagy még korábban kerültek Szentendrére” – írja a szerző.
    Levelek? Naplóbejegyzések? Visszaemlékezések? Fischer Jolán „meséi” kereken száz évet ölelnek fel. A töredékekből kibontakozó művet leginkább regényes korrajznak nevezhetnénk.
Az emlékek helyszínei láthatóvá is válnak a korabeli képes levelezőlapokon.
                         Gaján Éva  szerkesztő

RENDELJE MEG MOST!

A kötet fekvő A/5-ös méretű, 100 oldalas, színes keménytáblás, kartonkötésű. Könyvesboltban 1700, előfizetéssel 1280 Ft

 

 

A könyv A/5-ös méretű, 94 oldalas, színes puhakötésű. Könyvesboltban 1500, előfizetéssel 1150 Ft

 

Manapság sok, főleg fiatalabb hölgy vállalkozik arra, hogy külföldön gyermekfelügyelőként, házvezetőnőként próbáljon szerencsét. E könyvecske szerzője egy talpraesett magyar háziasszony. Tapasztalatait, melyeket a világ különböző pontjain szerzett, átgondolta, rendszerezte és papírra vetette. Hozzáadta gyermekkori emlékeit és megtoldotta régi, erdélyi receptekkel. Az egészet derűvel, életbölcsességgel, optimizmussal fűszerezte.
    Nagyanyáink remek és ma is korszerű ételleírásai, házvezetési tanácsai mellett a méltán híres szentendrei vendéglők kínálatából is megismerhetünk számos különleges ételt, ínycsiklandó finomságot.

Dvorszky István  vendéglős

RENDELJE MEG MOST!


 

___________________________________________

Ha tevékenységünk felkeltette érdeklődését,  keressen bennünket:

► postán: 2001, Szentendre, Pf. 307.,
► telefonon: 26/303-037, 30/577-58-62,
► e-mailben: szentendrei.konyvklub@t-online.hu vagy
► személyesen: Szentendre, Fürdő utca 3.