Header image  
                       
  
 

   >>Created by Tesk<<
 
 Egy nap a pilisi Dunakanyarban

Legközelebbi terveink között szerepel egy egységes formátumú zsebkönyvsorozat megjelentetése a pilisi Dunakanyarról. A sorozat ismerteti, népszerűsíti a Duna jobb partjának természeti és kulturális értékekben gazdag, ám kevésbé ismert településeit Budakalász, Pomáz, Leányfalu, Dunabogdány, a pilisi és a szentendrei-szigeti falvak –, a leglátogatottabb helyekkel: Szentendrével, Visegráddal egy sorban.
    Az útikönyvek 150-200 oldalasak lesznek. Sok színes kép, térképek, rajzok, irodalmi betétek egészítik ki a nevezetességek, kulturális és sportesemények, vendéglátóhelyek, üzletek, szolgáltatások listáját. A kötetek magyar és angol nyelven is megjelennek, így a sorozat összesen 16 kötetből áll majd. A Visegrádról is Dunabogdányról szóló könyvek megjelenése jövőre várható.

A videó megtekintéséhez frissítenie kell Flash Player programját.

Kattintson ide a frissítés letöltéséhez!.

Jobb klikk ide ennek a videó fájlnak(.flv) a letöltéséhez.

 

 

 

A város történelme, nevezetességei, térképek a kijelölt útvonalakkal, étkezés, vásárlás, szálláshelyek, eseménynaptár, kirándulások a környéken, sport, közlekedés, pénzváltás, posta, orvosi rendelők, gyógyszertárak, rendőrség, Tourinform…
    Könyvünket – miként a címe is mutatja – azoknak szánjuk, akik mindössze egy napot töltenek Szentendrén, vagy még annyit sem, idejükből épp csak egy rövid sétára futja. De előre bevalljuk: célunk tulajdonképpen az, hogy olvasóinkat az első séta után újabb és újabb egynapos sétákra, végül hosszabb itt-tartózkodásra csábítsuk; hogy apránként megmutassuk, mennyi érdekességet, mennyi szépséget, mennyi „titkot” rejt ez a város. Persze tudjuk: ha ez bekövetkezik, nem elsősorban a mi érdemünk lesz, hanem a látogatóké, és főleg Szentendréé, amelyet közben fölfedeztek, megismertek és megszerettek.


 

A sziget gazdag múltja, csöndes jelene és igéretes jövője, szép tájai, különleges hangulata, látnivalói, térképek a nevezetességekkel, kijelölt séta- és kirándulóútvonalakkal, étkezés, szálláshelyek, sportolási lehetőségek télen-nyáron, a fontosabb események, turistainformáció…
    A Szentendrei-szigeten végig – Szentendrétől Szigetmonostoron, Pócsmegyeren és Tahitótfalun át Kisorosziig – utazunk. Egyenes az út, de nem egyhangú. A természet szinte érintetlen. A táj kameráért kiált. A pihenni vágyó ember partraszáll, és rögtön hatalmába keríti egyfajta „sziget érzés”. Sok evezős, kerékpáros, gyalogos, lovas turista, horgász keresi fel a Dunának e gyöngyszemét. Túl szerények vagyunk, ha azt mondjuk, hogy a Szentendrei-sziget megér egy teljes napot. Aki kipróbálta, már tudja: többet is megér!

 


 

_______________________________________

Ha tevékenységünk felkeltette érdeklődését,  keressen bennünket:

► postán: 2001, Szentendre, Pf. 307.,
► telefonon: 26/303-037, 30/577-58-62,
► e-mailben: szentendrei.konyvklub@t-online.hu vagy
► személyesen: Szentendre, Fürdő utca 3.